Salgsavdeling:
97656000
Verksted:
97656000

Land Rover har gitt verdens vakreste mellomstore SUV mer ytelse, luksus og eksklusivitet med introduksjonen av den begrensede serien Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

Velar fikk prisen World Car Design of the Year under World Car Awards 2018 og er den andre modellen i Range Rover familien som kan pryde seg med den gjeve prisen, etter Range Rover SVAutobiography Dynamic i 2017.

Den er designet som toppversjon i Velar-serien og er den nyeste modellen utviklet av Land Rover Special Vehicle Operations. Den drives av en 550 hk, 5 liters V8 supercharged motor med en rekke unike designforbedringer. For å bidra til dens eksklusivitet vil denne karakteristiske modellen bare være i salg i ett år.

Med en supercharged V8-motor akselerer den kraftigste Velar-modellen fra 0-100 km/r på 4,5 sekunder (0-60 mph på 4,3 sekunder) og leverer 274 km/t.

Oppgraderte bremser og hjulopphengkomponenter, pluss skreddersydde innstillinger for alt fra drivlinje til sikkerhetssystemer, sikrer at SVAutobiography Dynamic Edition blander personligheten til en toppspekket bil med evnen til å kjøre hvor som helst som du finner i en luksuriøs mellomstor SUV.


Special Vehicle Operation

Den kraftige nye modellen utmerker seg med en rekke visuelle forbedringer og unike detaljer so skaper et mer målbevisst uttrykk og større oppmerksomhet på detaljene samtidig som at den beholder de perfekt optimaliserte proporsjonene og den distinkte silhuetten.


rrvelarsvad195mylocation050219027pr-resize-1024x688

På utsiden omfatter den prisvinnende mellomstore SUV-en en ny støtfanger foran med større luftinntak for å mate en supercharged V8-motor og for å kjøle ned det oppgraderte bremsesystemet. En ny grill og lavere sidelister går sammen med en ny bakre støtfanger med fire integrerte eksosutslipp.

SVAutobiography Dynamic Edition er også den eneste Velar som leveres i Satin Byron Blue – en metallic lakk fra Special Vehicle Operations sin Premium Palette-serie – og alle modellene er utstyrt med tak i kontrastfargen Narvik Black som standard.

Distinkt formede aluminiumfelger gir enda et hint om høyere ytelse. De lette 21-tommer store felgene veier det samme som 20-tommers felgene på kjernemodellen og kundene kan også spesifisere valgfrie 22-tommers felger med en unik Silver Sparkle farge og diamantmønster på kantene, noe som gir en ytterligere grad av personliggjøring.

De større felgene støtter ytelsesfokuset i SVAutobiography Dynamic Edition og bidrar til å generere bedre veigrep og gi plass til større bremser. Dens for- og bakbremser med henholdsvis 395 mm og 396 mm diameter skivebremser er konstruert i to stykker for å optimalisere vekten. Den innovative designen leder også bort varmen på en mer effektiv måte for å kunne håndtere større bremsekrefter som genereres under aktiv kjøring.

Den ekstra stoppkraften understrekes av røde bremse caliper (fire stempler foran, glidende bak) som er utstyrt med Land Rover-innskrift. Gloss Black calipere leveres også for et mer diskret utseende.Luksus i interiøret

Det målbevisste eksteriøret matches av en større opplevelse av luksus i interiøret med en nøye kombinasjon av lister og stopping. De stoppede, perforerte Windsor-skinnsetene med doble sømmer er unike for SVAutobiography Dynamic Edition og gir et ytterligere bidrag til opplevelsen av luksus inne i bilen. Kundene kan velge mellom fire fargekombinasjoner (Ebony, Cirrus, Vintage Tan og Pimento) og SVAutobiography Dynamic Edition er utstyrt med 20-veis justerbare forseter med varme og avkjøling med minne og massasjefunksjon som standard.


rrvelarsvad195myinterior050219024glhd-resize-1024x624

De spesielle elementene på innsiden omfatter det unike sportsrattet med en kant med en spesiell kontur og girskifthendler i taktil aluminium. Lavere ned finner du en roterende girvelger og sirkulære knapper for det sømløst integrerte Touch Duo infotainment-systemet som har en sofistikert riflet overflate. En valgfri karbonfiberpakke til interiøret gir en enda mer moderne følelse til kupeen med sin særmerkte stålvev, mens sportpedaler og opplyste metallterskelplater med Range Rover-innskrift fullender utseendet.

De individuelle SV-elementene omfatter også et 12,3-tommers Interactive Drive Display som er utstyrt med "digitalt riflede" knapper som gir en opplevelse av godt håndverk til den digitale opplevelsen inne i den mellomstore SUV-en og et skreddersydd SVAutobiography Dynamic oppstartsskjermbilde. Denne digitale detaljeringen videreføres med elektronikken som understreker kjørekarakteristikkene til den nye flaggskipmodellen.

Kalibrering for AWD-systemet, Active Rear Locking Differential, åttetrinns girkasse, styring og luftfjæring er alle blitt finslepet og er skreddersydd for SVAutobiography Dynamic Edition; og leverer en mer fokusert kjøreopplevelse. Ingeniørene i Land Rover Special Vehicle Operations brukte 63.900 timer på å fininnstille den unike kalibreringen for å optimalisere fjæringen, kjøreegenskapene og responsen.


rrvelarsvad195mylocation050219002glhd-resize-1024x596

AWD-systemet er oppgradert også med en overføringsboks som er i stand til å motstå den høyere lasten som genereres av den 5,0 liter store supercharged V8-motoren. Det avanserte Intelligent Driveline Dynamics systemet fordeler motorkraften presist og umerkelig slik det passer under de faktiske forholdene. Dette oppsettet kan dirigere så mye som 100 prosent til bakhjulene avhengig av forholdene.

Den unike karakteren til Velar SVAutobiography Dynamic Edition reflekteres også gjennom det skreddersydde eksosoppsettet som lager lydsporet som matcher ytelsen. SVs Variable Active Exhaust System utgjøres av en ventilteknologifor å optimalisete eksosutslippet avhengig av kjøreforholdene og gir Velar en umiskjenning V8-romling. Det aktive oppsettet er 7,1 kg lettere enn standarddesignet og den økte gasstrømmen bidrar til å frigi noen av flaggskipmodellens økte ytelse.

Den nye Velar SVAutobiography Dynamic Edition leveres i seks eksteriørfarger: Firenze Red; Santorini Black; Corris Grey; Fuji White; Indus Silver og som spesialbestilling, Satin Byron Blue.

Prisen i Norge er fortsatt ukjent.

BC Norway AS - Oksenøyveien 10 - 1366 Lysaker